Pelion, Grecia – munte și mare în același loc

Anul acesta concediul m-a luat prin surprindere. Încă de dinaintea sezonului estival mi-am spus că anul acesta vreau să petrec în Grecia o perioadă cât mai îndelungată. Mă gândeam chiar să stau acolo câteva luni. M-am apucat chiar să învăț limba greacă! Apoi, cu toate incertitudinile aduse de Covid am tot amânat să rezerv o cazare. Și, ca de obicei, timpul a trecut..

În urmă cu câteva zile însă mi s-a umplut paharul: Vreau să merg la mare! Dar nu în viitor, ci ACUM.

La nici cinci minute de la afirmarea acestei dorințe ajung la o prietenă care.. ghiciți ce?! Mergea la mare în două zile, împreună cu niște prieteni ai ei care mergeau cu o mașina, iar ea singură cu mașina ei! Inițial am crezut că merge la mare în România și, deși m-am bucurat, nu eram chiar entuziasmat. Când am aflat însă că destinația este Grecia.. nu am avut cum să spun nu! Am lăsat tot – și am avut ce lăsa! – și m-am pregătit de drum.

Am întrebat despre zona în care va sta prietena de care aminteam împreună prietenii cu care mai mergea și mi s-a spus că vor sta în Volos. Na, bun! Să vedem ce cazare găsim în Volos! M-am dus pe Booking și am început să caut cazări în Volos (vezi aici).

Am găsit ceva interesant, dar cum sunt precaut din fire, am cerut link către cazarea lor pentru a mă asigura că nu am să iau o cazare care să fie prea departe de ei. Mergând cu mașina prietenei mele, depindeam oarecum de ea, așa că era bine să fim cazați cât mai aproape.

Bine că am verificat! De la Volos și până la Mouresi – unde stăteau de fapt – era o distanță de doar o oră și un sfert! Am căutat o cazare mai aproape de ei și am găsit o cazare la Hotel Tsagaradavezi aici. Părea aproape și de ei, și de mare. Am rezervat și am pornit la drum.

Hotel Tsagarada

Odată ajunși la Hotel Tsagarada însă, am realizat că era o distanță mult mai mare de la cazare până la plajă decât era scris pe site-ul de turism. Ar fi trebuit să parcurgem 5 km pe jos până la plajă. În plus, am auzit-o pe doamna care ne-a primit spunând că είναι δύσκολο, adică.. e dificil de parcurs pe jos acel traseu. Vă reamintesc că hotelul era în zonă de munte și trebuia să coborâm la mare, iar apoi să urcăm înapoi.

Și departe, și dificil, nu sună a vacanță bună!

Am reușit să anulez cazarea și, obosit de la drum și pe înserate, am pornit să caut o altă cazare. Până la urma am găsit o cazare foarte faină la Hotel Eleana (vezi aici), in Agios Ioannis, Pelion. Aproape nu de o plajă, ci de două! Plus o faleză frumoasă pentru plimbări! Plus multe taverne și magazine la îndemână! La preț mai bun și condiții mai bune decât prima cazare din Tsagarada! Familia care administrează Hotel Eleana este super faină și totul a fost excelent! Σας ευχαριστώ!!

Colegii de concediu au stat și ei la o cazare foarte faină în Mouresi, la Gardenia Studios, pe care v-o recomand dacă sunteți cu mașina. Este în zonă de munte, cu multă verdeață. Este o perfectă oază de liniște și relaxare! O puteți vedea aici.

De reținut: Este în munte și veți face vreo 10-15 minute cu mașina până la cea mai apropiată plajă (Papa Nero), dar dacă sunteți cu mașina, merită.

Gardenia Studios, Mouresi
Gardenia Studios, Mouresi

Zona Pelionului este foarte faină și vă invit să o vizitați. Dacă mergeți cu mașina puteți vizita multe plaje din zonă. Muntele fiind aproape, adesea adie vântul iar temperatura aerului nu este atât de mare ca în alte zone ale Greciei, ceea ce va face sejurul și mai confortabil.

Faleza din Agios Ioannis
Faleza din dreptul plajei Papa Nero Pelion
Faleza din dreptul plajei Papa Nero

Plimbările de seară pe faleza din Agios Ioannis sunt superbe! Apoi, soarele răsare direct din mare în fiecare dimineață, puțin după ora 6! Merită văzut fiecare răsărit!

Răsărit de soare pe plaja Papa Nero, Agios Ioannis, Pelion

Legat de plajele din zonă, una dintre ele, plaja Damouchari, este chiar celebră pentru că în sătucul Damouchari – în port și pe plajă – s-a filmat scurt metrajul Mamma Mia. Info aici.

Portul din Damouchari
Portul din Damouchari
Pe poteca din dreapta se poate urca mult și bine! Panorama de sus este superbă!

Până la urmă, chiar dacă a fost un concediu neplanificat din timp, a fost un concediu frumos! Am avut parte și de peripeții, dar până la urmă a fost totul OK și a meritat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.